Deprecated: Function create_function() is deprecated in /usr/home/lsw_data_ws_dro/vanesch/www.leevboerderijheterfdeel.nl/www/cmsPrivate/core/Vendors/Smarty/Smarty.class.php on line 742

Deprecated: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in /usr/home/lsw_data_ws_dro/vanesch/www.leevboerderijheterfdeel.nl/www/cmsPrivate/core/Vendors/Smarty/sysplugins/smarty_internal_compilebase.php on line 52
 begeleiding - Leevboerderij Het Erfdeel

begeleiding

Stichting Het Erfdeel bied jongvolwassenen begeleid zelfstanding wonen aan i.c.m. ambulante begeleiding volgens het 8 fasen-model (van Movisie). Uiteindelijk gaat het om hulp bij het vergroten van sociale, emotionele en praktische vaardigheden die nodig zijn voor een zelfstandig bestaan.

Waar nodig schakelen we professionele hulpverlening in bij specifieke zorgvragen of op juridisch gebied. Jongvolwassenen die psychotherapeutische hulp hebben nodig hebben, zullen de genoemde behandeling ‘ambulant’ volgen.

In het 8-fasenmodel onderscheiden we de volgende acht leefgebieden:

 • Huisvesting
  woonsituatie
 • Financiën
  financiële situatie en bestedingspatroon
 • Sociaal functioneren
  relatie tussen de gast en zijn omgeving (waaronder zijn gezin, familie, hulpverleners), inclusief zijn maatschappelijk gedrag (relatie met justitie)
 • Psychisch functioneren
  het 'welbevinden', inclusief eventueel psychiatrisch ziektebeeld en verslavingsgedrag
 • Zingeving
  datgene wat de gast motiveert om te leven (bijvoorbeeld een levens- of geloofsovertuiging)
 • Lichamelijk functioneren
  fysieke gesteldheid en zelfzorg
 • Praktisch functioneren
  huishoudelijke en technische vaardigheden, taalvaardigheden
 • Dagbesteding
  daginvulling (werk, sociale activering, hobby's, studie, activiteiten)
 
Het 8-fasenmodel onderscheidt acht fasen in het begeleidingstraject.
 

Aanmelding en intake zijn de eerste 2 fases van het 8-fasenmodel. Daarna volgt de opname. In de eerste 2 maanden maken we een persoonsbeschrijving/ analyse. Hierin wordt beschreven waar je goed in bent en waar je nog aan zou willen werken. Aan de hand van die persoonsbeschrijving maken we samen een planning aan welke doelen we gaan werken, hoe en wanneer. Na de uitvoering van die planning evalueren we en daarna kun je doorstromen naar andere (zelfstandige) woonruimte.

De leefgebieden komen in bijna elke fase weer terug. Ze staan steeds centraal in het begeleidingstraject en brengen structuur aan in de rapportage en de begeleiding. Je krijgt de begeleiding van het beheerdersechtpaar.

Copyright © 2012 Leevboerderij Het Erfdeel - Realisatie KM Design
Javascript is uitgeschakeld in uw browser, sommige onderdelen werken mogelijk niet naar behoren.